Wielkanoc to wyjątkowy czas wypełniony spotkaniami z rodziną i... pysznymi, tradycyjnymi potrawami. Na stołach goszczą: żurek z białą kiełbasą, rozmaite pieczenie nadziewane suszonymi owocami, makowce, mazurki i babki piaskowe. Przygotowując świąteczne przysmaki warto pamiętać o dodaniu do nich aromatycznych ziół oraz przypraw. Znakomitym dopełnieniem świątecznego obiadu będą napoje i Oranżady Hellena, które skutecznie ugaszą pragnienia zgromadzonych gości.
Razem z markami Appetita i Hellena przygotowaliśmy dla naszych czytelników konkurs, w którym można wygrać jeden z pięciu zestawów produktów. Wystarczy w kreatywny sposób odpowiedzieć na pytanie: Jaką potrawę najchętniej przygotowujesz na Wielkanoc i dlaczego właśnie tę? I oczywiście wysłać nam przepis na nią. Najciekawsze odpowiedzi i receptury!
Swoje zgłoszenia wysyłajcie mailem na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Redakcja Kroniki Tygodnia, ul. Żeromskiego 3; 22-400 Zamość. Koniecznie podajcie swoje dane (imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i numer telefonu kontaktowego). Będzie świetnie, jeśli do przepisów dołączycie zdjęcia gotowych potraw. Termin przyjmowania zgłoszeń mija 23 marca.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze