Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 12:05
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Sałatka ogórkowa z miętą w sosie cytrynowym, przepis Marii Surmacz z Józefowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta

Orzeźwiająca. Pasuje do obiadu ( różnych mięsiw) ja k też do dań z grilla

Składniki: długi zielony ogórek, mała czerwona papryka, garść mięty, pół pęczka natki, 20-25 dag pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, cukier, oliwa, sok z cytryny

Ogórek obierz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, przekrój na pół. Miętę i natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj. Oliwę ( 3-4 łyżki) wymieszaj z sokiem z cytryny, przypraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie warzywa i posiekaną zieleninę polej sosem, wymieszaj. Odstaw na około 15 minut w chłodne miejsce.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama