Organizacja tych zajęć to pomysł Stowarzyszenie ,,Wysokie nad Łabuńką”. Pierwsze warsztaty są planowane już na poniedziałek, 21 czerwca o godz. 16. Ich tematem będą "Tradycyjne regionalne przekąski i desery". Organizatorzy obiecują nauczyć uczestników przygotowania dań, które dawniej często gościły na naszych stołach np. cebularz, racuchy drożdżowe i inne.
Kolejne spotkania są zaplanowane aż do końca wakacji. Na 6 lipca przewidziano zajęcia pod hasłem "Chleb wiejski", na 12 lipca "Tradycyjna kuchnia chłopska", na 10 sierpnia "Tradycyjne potrawy świąteczne", a na 21 sierpnia "Potrawy z ogniska - tradycyjny kociołek".
Co ważne, aby wziąć udział w szkoleniach, wystarczy się zgłosić telefonując pod nr: 504 327 524. Wszystkie produkty oraz niezbędne urządzenia podczas spotkania zapewnią organizatorzy. W każdym ze szkoleń może wziąć udział maksymalnie 15 osób, dlatego warto sobie wcześniej "zaklepać" termin.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze