Wykonana z mięśni szynki wieprzowej z tłuszczykiem. Dzięki starannemu dobraniu składników i przypraw Szynka z Roztocza peklowana w zalewie z pieprzem, czosnkiem i liściem laurowym cieszy się ogromnym powodzeniem klientów odwiedzających sklepy firmowe marki Masarnia Sikora.
Proces wędzenia i parzenia nadaje jej delikatny, złotobrązowy kolor, a w smaku jest krucha i soczysta. Celowo pozostawiona cienka warstwa tłuszczyku wpływa na doskonałe i wyjątkowe walory smakowe. Szynka nie zawiera fosforanów, glutaminianu sodu, a jedynym środkiem konserwującym jest sól peklująca z dodatkiem naturalnych przypraw.
– Szynka z Roztocza cieszy się dużym zaufaniem klientów z regionu, co dla nas stanowi najważniejszy dowód wysokiej jakości naszych produktów – przyznaje Marta Sikora, prezes zarządu spółki.
Do wyprodukowania 100 g wyrobu wykorzystano 110 g mięsa z szynki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze