Warsztaty kulinarne prowadzili najlepsi kucharze z restauracji Karpiówka oraz jej właścicielka Anna Kuśmierczak-Kuceł (zrealizowano je w ramach Funduszu Promocji Ryb). Uczestnikom pokazano jak przygotować danie z karpia od podstaw. Najpierw jednak wszyscy mieli możliwość zobaczyć jak wygląda odłów karpia, a potem filetowanie ryby, bo w karpiu, co podkreślali kucharze, ważne jest by właściwie oddzielić ości od mięsa.
– Karp kojarzy się ludziom głównie z wigilijną wieczerzą i zwykle podawany jest na jeden sposób. Tymczasem można go przyrządzić na różne sposoby – mówi Anna Kuśmierczak-Kuceł. Sprawdziliśmy i możemy potwierdzić, że pasztet z karpia, sushi z karpiem, miniburgery z karpiem czy karp po żydowsku smakują... jak niebo w gębie.
Wszystkie te dania serwowane są na co dzień w Karpiówce. Warto spróbować.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze