Składniki;
3 jajka
1 łyżka majonezu
1 marynowany filet śledziowy
3 gałązki koperku
szczypiorek
pieprz
sól
1 ugotowany czerwony burak
Sposób przygotowania :
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i wyjąć żółtka.
2. Ugotowany burak pokroić w paski, zalać zimną wodą i włożyć białka jajek. Po zabarwieniu wyjąć i osuszyć na ręczniku papierowym.
3. Do żółtek dodać posiekany koperek, szczypiorek i majonez. Doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać.
4. Nakładać farsz na połówki jajek i na wierzchu układać paski śledzia.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze