Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
4 plastry łososia wędzonego
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
12 małych marynowanych pieczarek
12 plastrów grilowanej cukinii
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypiorek
natka pietruszki
pieprz
sól
Sposób przygotowania:
1. Jajka obrać, przekroić na pól, wyjąć żółtka a białka owinąćplastrami cukinii.
2. Do żółtek dodać majonez, chrzan, sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Trzy plastry łososia pokroić, dodać do farszu. Dodać też łyżkę posiekanego szczypiorku.
3. Nadziewać białka farszem i udekorować pozostałym łososiem, szczypiorkiem i natką pietruszki. Na półmisku obok połówki jajka położyć małą pieczarkę.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze