6 jaj
10 dkg sera mascarpone śmietankowy
1 mały burak czerwony ugotowany
sól, pieprz
3 łodygi selera naciowego
natka pietruszki
Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać . Od górnej części ( na wysokości 2/3 jajka), ostrożnie wydrążyć żółtka i część białka. Oczyścić łodygi sera naciowego. Pokroić wzdłuż na cienkie paski. Wrzucić do wody i krótko obgotować aby łodygi zmiękły. Burak zetrzeć na tartce o drobnych oczkach dodać serek, żółtka, doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Masą burakową napełnić wydrążone jajka. Umocować zblanszowane łodygi selera tak aby tworzyły uchwyty koszyczków. Następnie drobno posiekać natkę pietruszki. Obsypać nimi brzegi koszyczków.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze