SKŁADNIKI:
pierś kurczaka
mała cukinia
marchewka
mała pietruszka (lub pół dużej)
czerwona papryka
3 garści zielonej fasolki (teraz mrożona)
brokuł ( ile kto lubi, jaki duży)
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
opcjonalnie sól ziołowa
WYKONANIE:
Obrać i zetrzeć na “jarzynówce” cukinię, marchew i pietruszkę. Pokroić dowolnie paprykę i oderwać różyczki brokuła. Pokroić drobno lub przecisnąć przez praskę czosnek. Odstawić na moment.
Nastawić w czajniku 1 litr wody.
Kurczaka pokroić w kostkę i szybciutko, króciutko podsmażyć.
Wrzucić na niego wszystkie warzywa i zalać wrzątkiem (tak szybciej i warzywa tracą mniej witamin). Gotować pod przykryciem 10-15 minut.
Opcjonalnie posolić.
SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze