SKŁADNIKI:
20 dkg piersi indyka
1/2 szklanki kaszy jaglanej
por
2 garści zielonej fasolki
łyżeczka kozieradki
pół łyżeczki kurkumy
WYKONANIE:
Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem, żeby nie była gorzka. Nastawić z 1 szklanką wrzątku i łyżeczką oliwy z oliwek na małym ogniu. Gotować do miękkości.
Indyka pokroić i szybko przesmażyć na łyżce oliwy w większym rondlu, dodać pora.
Na wrzątek wrzucić na 5 minut fasolkę, odcedzić ją, dodać do indyka.
Do rondla wrzucić kaszę i wymieszać delikatnie wszystko, dodając kozieradkę i kurkumę.
WIĘCEJ O NASZYM KULINARNYM KONKURSIE ->> ->> TUTAJ

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze