Do rywalizacji przystąpili najlepsi młodzi kelnerzy z 14 szkół gastronomicznych z całej Polski. W pierwszym etapie konkursu wszyscy rozwiązywali test z zakresu obsługi gości. Mieli też za zadanie wykonać serwis napoju gazowanego z lodem.
Do drugiego etapu przeszło dwunastu uczestników i prezentowali przed komisją serwis herbaty z imbryka oraz serwis wina białego. W ostatecznym starciu znalazło się tylko czworo najlepszych. Musieli udowodnić, że potrafią perfekcyjnie przyjąć zamówienie, nakryć stół w obecności gościa i zaserwować im danie główne z użyciem kopuły.
Mikołajowi Pawłowskiemu z ZSZiO w Biłgoraju poszło na tyle dobrze, że zajął trzecie miejsce. Gratulacje należą się również Beacie Luchowskiej, która przygotowywała ucznia do konkursu.organizowanego przez Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz ZSP nr 3 w Siedlcach.




![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze