Pierwszy etap to była teoria. Uczestnicy konkursu w teście musieli wykazać się wiedzą z zakresu kuchni europejskich. Do drugiego etapu zakwalifikowali się uczniowie trzeciej klasy Technikum Gastronomicznego: Agata Bielak i Iwona Liwak, Magdalena Marzec i Małgorzata Hajduk, Aneta Dziewa i Mateusz Hurkała, Kinga Bednarz i Karolina Dziura.
Każda para miała za zadanie przygotować potrawę z wylosowanej kuchni, np. grecką musakę, francuską zupę serową, włoskie cannelloni i rosyjskie bliny z kawiorem. Pierwsze miejsce zajęli Aneta Dziewa i Mateusz Hurkała prezentując tradycyjne danie greckie. Drugie miejsce zdobyły Agata Bielak i Iwona Liwak sporządzając zupę serową. Pozostali uczestnicy otrzymali wyróżnienie.
Organizacją konkursu zajmowały się nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: Eliza Gilowska i Agata Poźniak.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze