Gospodarstwo Rybackie Bełżec, jednocześnie restaurację Karpiówka, reprezentowała jej właścicielka Anna Kuśmierczak-Kuceł.
W konkursie na najlepszy regionalny i lokalny produkt województwa lubelskiego pani Anna odebrała pierwszą nagrodę za karpiarza. To przysmak Gospodarstwa wykonywany na bazie mięsa z karpia. Można go kupić w słoiczkach. Doskonale smakuje m.in. na kanapce.
Laureatów tej kategorii konkursowej było w sumie jedenastu. Wśród nich znalazły się też członkinie Kola Gospodyń Wiejskich w Siemierzu za korowaj. Nagrodzono też w ten sposób Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie za Masło Extra.
Dodatkowo Gospodarstwo Rybackie Bełżec otrzymało nominację do nagrody „Perła” za karpia wędzonego, co wiąże się z tym, że w październiku pojedzie się promować na Targach w Poznaniu. Specjalną nagrodę Marszałka Województwa Lubelskiego otrzymały Barbara Parol oraz Anna Kusiak z KGW Wólczanki za gryczanki – hreczanyki oraz gołąbki z kaszy jaglanej.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze