Impreza odbyła się w ostatni weekend września. O nagrody ubiegało się niemal 500 najróżniejszych produktów z całej Polski. Na wyróznieniazasłużyły tylko te najlepsze z najlepszych, wyjątkowe.
“Magia Lubczyku BIO” powstaje na Roztoczu, wyłącznie z certyfikowanych surowców ekologicznych. Podczas produkcji zużywana jest minimalna ilość energii i do minimum ograniczona jest liczba odpadów w myśl idei Zero Waste.
To nie jest pierwsze wyróżnienia dla rodzinnej firmy „Manufaktura Kulinarna Pod Lasem” państwa Wawrzusiszynów. Otrzymali oni również nagrodę „Srebrnego Gryfa” Powiatu Tomaszowskiego w 2019 roku za kultywowanie rodzinnych tradycji kulinarnych, wprowadzanie nowych technologii w produkcji garmażeryjnej i dystrybucji produktów roztoczańskich.
Tomaszowskim wystawcom towarzyszył w Poznaniu m.in. wicestarosta Jarosław Korzeń, który laureatom Złotego Medalu natychmiast przekazał gratulacje i dziękował za wspaniałą promocję regionu.



![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze