Pstrąg Roztoczański z restauracji ,,Chata Rybaka'' w Bondyrzu

  • 23.01.2018, 05:00 (aktualizacja 30.01.2018 23:05)
  • bw
Pstrąg Roztoczański z restauracji ,,Chata Rybaka'' w Bondyrzu Chata Rybaka
Restauracja Chata Rybaka serwuje znakomite, doceniane przez rzesze klientów potrawy przyrządzane z pstrąga z własnej hodowli w stawie zasilanym czystą wodą z górnego odcinka rzeki Wieprz. Pstrąg Roztoczański wyróżnia się unikalnymi walorami smakowymi.

Przygotowywane z niego potrawy można zjeść tylko na miejscu, w Chacie Rybaka w Bondyrzu.

W roku 2016, 2017 i 2018 Chata Rybaka znalazła się na liście 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce przewodnika kulinarnego Gault&Millau. W roku 2017 Pstrąg Roztoczański zdobył I miejsce w konkursie na przysmak z Pstrąga na XLII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz na Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2017.

 – Położenie restauracji Chata Rybaka na malowniczym terenie Roztocza Środowego oraz to, że prowadzimy własną hodowlę pstrąga tęczowego, owocuje corocznym wzrostem klientów, wielbicieli naszego produktu – mówią  JoannaAdam Krzywoszowie, właściciele restauracji. 

bw
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe