Szynka z Roztocza z Masarni Sikora

  • 11.12.2017, 09:52 (aktualizacja 02.01.2018, 10:13)
  • bw
Szynka z Roztocza z Masarni Sikora
Spośród ponad 150 rodzajów wędlin, jakie ma w swojej ofercie Masarnia Sikora z Zamościa szczególne miejsce zajmuje Szynka z Roztocza, czyli wędzonka z grupy premium.

Wykonana z mięśni szynki wieprzowej z tłuszczykiem. Dzięki starannemu dobraniu składników i przypraw Szynka z Roztocza peklowana w zalewie z pieprzem, czosnkiem i liściem laurowym cieszy się ogromnym powodzeniem klientów odwiedzających sklepy firmowe marki Masarnia Sikora.

Proces wędzenia i parzenia nadaje jej delikatny, złotobrązowy kolor, a w smaku jest krucha i soczysta. Celowo pozostawiona cienka warstwa tłuszczyku wpływa na doskonałe i wyjątkowe walory smakowe. Szynka nie zawiera fosforanów, glutaminianu sodu, a jedynym środkiem konserwującym jest sól peklująca z dodatkiem naturalnych przypraw. 

 – Szynka z Roztocza cieszy się dużym zaufaniem klientów z regionu, co dla nas stanowi najważniejszy dowód wysokiej jakości naszych produktów – przyznaje Marta Sikora, prezes zarządu spółki. 

Do wyprodukowania 100 g wyrobu wykorzystano 110 g mięsa z szynki.

bw
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe