Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 8 maja 2024 13:38
Reklama
Reklama

Zupa z dyni i słodkich ziemniaków, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Zupa z dyni i słodkich ziemniaków, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

Składniki: 250 g dyni, 220 ml mleka kokosowego, 100 g marchewki, 70 g słodkich ziemniaków, 50 g cebuli, 1 ząbek czosnku, 15 g pestek dyni lub słonecznika, 15 ml oleju , 15 g świeżej kolendry lub natki pietruszki, 1 szczypta przyprawy curry, 1 szczypta mielonej kurkumy .

Wszystkie warzywa obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wlać mleko kokosowe, dodać przyprawy, zblendować wszystko. Jeśli jest za gęsta, można dodać więcej mleka. Przed podanie posypać pestkami dyni i kolendra.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Greinplast Zamość
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama