1 wiaderko serka waniliowego
500 ml smietanki 30%
6 łyźek cukru pudru
4 łyżki żelatyny
8 łyżek wrzątku
Paczka biszkoptów
2 galaretki i owoce sezonowe
Żelatynę rozpuścić w wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z serkiem i chłodną żelatyną. W tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę i wstawiamy do lodówki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretki w 500 ml wody, przygotowujemy owoce i do tężejącej galaretki wrzucamy owoce, i taką wylewamy na sernik. Oczywiście całość schładzamy. Po ok. 2 godzinach można już jeść.
Ciasto jest pyszne lekkie. Można je zrobić z truskawkami, malinami i nawet w zimie z brzoskwiniami w syropie. Proste, łatwe i przyjemne.... Smacznego!

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze