Składniki: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka sody.
To wszystko wymieszać w misce na sucho, a potem dodać 6 łyżek dżemu (np. z czarnej porzeczki), 1 jajko i 1 szklankę mleka. Wymieszać dokładnie łyżką. Dodać jeszcze 12 łyżek oleju, wymieszać. Dodać ulubione bakalie i wymieszać.
Piec ok. 45 minut.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze