Składniki: 1 kilogram karkówki i 1 kg soli.
Karkówkę umyć, osuszyć, niczym nie przyprawiać. Na blaszce rozłożyć folię aluminiową i rozsypać sól. Na niej położyć mięso. Niczym nie przykrywać, piec ok. 1-1 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z piekarnika, zdjąć karkówkę z soli. Jest wyśmienita i na ciepło, i na zimno.
Sałatka: 2 pęczki rzodkiewek, 4 jajka ugotowane na twardo (pokrojone w kostkę), pęczek szczypiorku, kukurydza z puszki, 10 dkg żółtego sera, sól, pieprz, majonez (ok. 3 łyżki).
Do salaterki włożyć pokrojone, posolone i popieprzone jajka, Ułożyć na nich łyżkę majonezu, później pokrojony szczypiorek, kukurydzę i znowu majonez. Na to żółty ser i znowu majonez, a na wierzch na jarzynowej tarce startą rzodkiewkę.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze