Składniki: 1 kilogram karkówki, 2-3 cebule.
Sos (wszystkie składniki dokładnie wymieszać): 1 szklanka ketchupu pikantnego, 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżki octu, 1 łyżka słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki, 3 łyżki musztardy, sól, pieprz.
Karkówkę kroimy na plastry grubości ok. 1 centymetra. Nie rozbijamy, posypujemy przyprawą do karkówki i lekko obsmażamy z obu stron. Układamy w brytfannie. Na karkówkę kładziemy cebulę pokrojoną w półksiężyce, surową. Można też dorzucić kilka pieczarek. To wszystko zalewamy sosem i dusimy w piekarniku ok. 1 godziny.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze