Składniki: 200 g mąki pszennej, 250 g brązowego cukru, 250 ml mleka, 125 g masła, 2 duże jajka, 50 g ciemnej czekolady, 30 g dżemu śliwkowego, 30 g miodu, 20 g kakao, 20 g rożnych,. przypraw: cynamon, gałka muszkatołowa, 1 szczypta sody oczyszczonej.
Masło wrzucić do garnka i podgrzać. Dodać cukier i mieszać. Następnie miód, dżem, przyprawy i mieszać. Dodać kakao, nadal podgrzewać. Potem zdjąć z ognia, przestudzić, dodać mleko i ubite jajka, wymieszać. Wlać masę do formy, piec 45 minut w temperaturze 175 stopni. Wyjąć, ostudzić , rozpuścić czekoladę i udekorować piernik.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze