Składniki: 250 g dyni, 220 ml mleka kokosowego, 100 g marchewki, 70 g słodkich ziemniaków, 50 g cebuli, 1 ząbek czosnku, 15 g pestek dyni lub słonecznika, 15 ml oleju , 15 g świeżej kolendry lub natki pietruszki, 1 szczypta przyprawy curry, 1 szczypta mielonej kurkumy .
Wszystkie warzywa obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wlać mleko kokosowe, dodać przyprawy, zblendować wszystko. Jeśli jest za gęsta, można dodać więcej mleka. Przed podanie posypać pestkami dyni i kolendra.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze