świeże truskawki 1 kg
zimny arbuz 8 plastrów
zimne mleko 3 szklanki
kakao1 szczypta
bita śmietana w proszku 1 opak.
wafle 4 plastry
Zimnego arbuza pokroić na 8 plastrów. Położyć na dnie kufla lub szklanki. Posypać lekko kakao. Położyć wafle,wedlug uznania.
Do wysokiego naczynia wlać 3/4 zimnego mleka, dodać zawartość bitej śmietany w proszku. Ubić bitą śmietaną i dodać do szklanki. Zostawić trochą (ok. salaterkę). Przykryć waflami.
Pokroić truskawki na 2 połowy i położyć na waflach . Truskawki przykryć waflami lub posypać kakao.
Resztę zostawionej śmietany miksujemy z 2 łyżkami kakao. Powstaje czekoladowa bita śmietana.
Można przyozdobić truskawką lub posypać kakao.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze