Składniki
świeży szpinak (250g)
2 puszki tuńczyka w sosie własnym ( po 185g)
4 jajka ugotowane na twardo
10 pomidorków koktajlowych
150g sera feta
1 cebula
50g pestek słonecznika
sos: 2 łyżki musztardy
2 łyżki miodu płynnego
1 łyżka octu jabłkowego
3 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz
1. Szpinak opłukaj pod zimną wodą, osusz. Ugotowane jajka obierz, podziel na ćwiartki, pomidorki umyj i przekrój na pół. Tuńczyka osącz z zalewy, fetę pokrój w kostkę a cebulę w piórka.
2. Pestki słonecznika podpraż na suchej patelni.
3. Na talerze lub półmiski wyłóż szpinak, tuńczyka, jajka. Rozłóż pomidorki, fetę i cebulę. Posyp uprażonym słonecznikiem.Przypraw do smaku solą i pieprzem.
4. Wszystkie składniki na sos połącz, wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj i spożywaj bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego!

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze