3 x 2 galaretki o różnych smakach: żółta, czerwona i zielona i jedna żółta na wierzch; 1 l mleka lekko posłodzonego, żelatyna 40 g
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej wody, każdy smak osobno, lekko wystudzić. Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić w nim żelatynę, przestudzić. Do tortownicy wylać 1 galaretkę. Gdy stężeje, wylać na to mleko z żelatyną, powtarzać tak z pozostałymi galaretkami i mlekiem. Na wierzch ułożyć dowolną dekorację i zalać tężejącą żółtą galaretką, podawać po schłodzeniu. Smacznego.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze