2 szkl.mąki,
2 szkl. kaszy manny,
1 szkl. cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki cukru waniliowego,
1 margaryna,
2 kg jabłek.
Suche produkty wsypać do miski i wymieszać na sucho, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (posypać cynamonem jak kto lubi), naszykować blaszkę, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wyłożyć papierem do pieczenia, znów wysmarować i posypać. Wysypać pół suchej mieszanki, wyłożyć jabłka, na wierzch wysypać drugą część suchego, na wierzch zetrzeć paczkę zamrożonej margaryny, piec nastawić na 180 stopni, piec ok 1 godziny, Podawać z lodami, z owocami, z bitą śmietaną.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze