4 pałki z kurczaka
4 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej ,mielonej
sól do smaku
Pałki płukamy , oczyszczamy i wkładamy do miski . Dodajemy sól, majonez , ketchup , czosnek i paprykę – mieszamy wszystko dokładnie rękami , tak żeby pałki całkowicie pokryły się marynatą . Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce . Po tym czasie układamy pałki z kurczaka na blaszce do pieczenia i polewamy resztą marynaty z miski . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C , około 40-50 minut , kontrolując czy się nie przypala i w razie potrzeby lekko osłaniając wierzch folią aluminiową.
Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie i majonezie, przepis Danuty Goździuk z Zamościa
Polecam, to naprawdę dobra i nieskomplikowana potrawa – napisała pani Danuta, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Hellena i Appetita.
- 22.05.2018 05:15 (aktualizacja 21.09.2023 18:49)

Reklama
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze