Składniki (ilości przykładowe):
5 jajek, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, garść rukoli,
łyżeczka musztardy, łyżka masła, sól, pieprz.
Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i
drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek,
nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Żelazna pasta jajeczna, przepis Aleksandry Filipowskiej z Łodzi
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo - tak swój konkursowy przepis zapowiedziała pani Joanna.
- 17.03.2018 09:04 (aktualizacja 21.09.2023 18:05)

Reklama
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze