60 dkg sera białego
2 żółtka
10 dkg cukru pudru
1/2 szklanki śmietany 36%
1/2 szklanki kakao
1 cukier waniliowy
1 paczka
7 dkg orzechów w czekoladzie
7 dkg draży czekoladowych
1/2 szklanki rodzynek
1 pomarańcza
Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze