Składniki:
- 5 jajek
- 1 łyżeczka drobno krojonej cebuli
- pół szklanki posiekanej chudej szynki
- 1/4 szklanki majonezu
- orzeszki solone
- dekoracja (czerwona papryka, szczypiorek, oliwki)
Przygotowanie:
1.Ugotowane jajka trzemy na tarce, mieszamy z cebulą, szynką i majonezem.Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach.
2.Z pozostałych składników wykonujemy dekorację, wkładamy do lodówki by kulki lekko zastygły.
Kółko - krzyżyk:) jajeczne kulki, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa
Nietypowe, ale wyjątkowe danie wielkanocne. Pani Wioleta zgłosiła swój przepis do konkursu kulinarnego.
- 12.03.2018 06:46 (aktualizacja 21.09.2023 18:01)

Reklama
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze