0,5 kg mięsa wieprzowego
0,5 kg boczku wędzonego
0,5 kg wędzony swojskiej kiełbasy
0,5 kg białe kiełbasy
0,5 szynki
10 jajka ugotowane 7 min
0,5 l śmietana
0,5 kg białego sera
2 jajak świeże
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,ocet 2 łyżki ,1 torebka barszczu białego
Z mięsa i boczku ugotować wywar, dodać kiełbasę ,wszystkie przyprawy i barszcz z torebki, zagotować. Rozbić żółtak z jajek,wymieszać ze śmietaną i dodać do barszczu. Jajka ubrać i pokroić. Pokroić drobno szynkę i kiełbasę i ser biały. Zalewamy gorącym barszczem. Barszcz biały podajemy gorący.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze