40 dkg filetów śledziowych
5 łyżeczek ostrej musztardy
cytryna do przybrania
Sos:
3 średnie cebule
3 marchewki
kawałek selera
5 łyżek oleju
pieprz, sól do smaku
Filety wymoczyć w wodzie, osuszyć. Każdy posmarować musztardą, zwinąć w rulon , spiąć wykałaczką, ułożyć na półmisku.
Seler i marchew opłukać , zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dołożyć marchewkę i seler. Smażyć około 3 min. Dodać około 5 łyżek wody , dusić do miękkości. Na końcu dodać sól i pieprz do smaku, wystudzić. Śledzie polać sosem, przybrać plasterkami cytryny.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze