SKŁADNIKI:
Polędwiczki wieprzowe 700g
Cukier 1 łyżka
Boczek w plastrach 6 szt.
Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżeczki
Dżem morelowy 3 łyżki
Musztarda francuska 1 łyżeczka
Sos pieczeniowy ciemny
Rozgrzać piekarnik do 200 C. W miseczce wymieszać cukier,pieprz,przyprawę do mięs i wywrzeć w polędwiczki. Mięso owinąć w plastry boczku. Na patelni obsmażyć z obu stron az boczek się przyrumieni. Przełożyć mięso do naczynia razem z tłuszczem i piec ok 20 min. 5 min przed końcem posmarować mięso musztarda i powidłami. Podawać z sosem ciemnym i ziemniakami opiekanymi.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze