Karkówkę kroimy w plastry i peklujemy.
sół,papryka słodka,czosnek z torebki,oregano,zioła prowansalskie,pieprz,bazylia.
Włozyć do lodówki na minimum 1 godz.
Następnie podsmażyć karkówkę.
W naczyniu żaroodpornym warstwami układamy :
Marchew - zetrzeć
Seler - zetrzeć
Por- pokroić w pół plastry
Keczup pikantny- pochlapać po warzywach
Majonez- pochlapać po warzywach
Układamy podsmażoną karkówkę
Na wierz karkówki ponownie warstwy warzyw tylko w odwrotnej kolejności-
Por - pokrioć w półplastry
Seler - zetrzeć
Marchew -zetrzeć
Keczup pikantny - pochlapać po warzywach
Majonez - pochlapać po warzywach
Zapisć, temp.200 *C 1 godz 15 min
Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze