Składniki: 1kg kapusty kiszonej, 40 dag grochu łuskanego, duża cebula, olej lniany, łyżka mąki, sól, pieprz, majeranek, tymianek.
Kapustę pokroić, zalać niewielką ilością wody i gotować. Groch namoczyć, najlepiej jeszcze poprzedniego dnia i też ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, oprószyć mąką i usmażyć na oleju. Połączyć kapustę, groch, cebulę, zioła i gotować około 10 minut, uważać żeby się nie przypaliło. Podawać z chlebem.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze