Składniki:
1KG kapusty kiszonej
1 głowka kapusty swiezej
2 cebule
70 dag łopatki
70 dag kiełbasy
70 dag boczku wedzonego
10 dag grzybów suszonych
10dag sliwek suszonych
2szkl wina czerwonego
sol pieprz ziele angielski lisc laurowy jałowiec czosnek
Kapustę obgotować, cebulę podsmażyć, mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano, kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni. Grzyby ugotować i pokroić .Wszystko dać do brytfanny, dodać przyprawy, śliwki, polać winem, dokładnie wymieszać i zapiekać w piekarniku około 3 godz.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze