Składniki: 350 gram maki, 1 łyż kakao, 80 g cukru, 100 g miodu, 1 łyż sody, 1,5 łyżki przyprawy korzennej, 1 jajko, 1 żółtko, 100 g masła.
Wykonanie: cukier, masło, miód zagotować, dodać kakao, przyprawy ostudzić, wbić jajka, dodać mąkę sodę, zagnieść wstawić do lodówki na godzinę. Wałkować, wycinać pierniczki, piec 6-8 min w temp 180 stopni, udekorować wedle uznania, lukrem lub inaczej,

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze