Składniki: 1 i 1/2 kg filetow ryb, 3 duże marchewki, 2 pietruszki, 1 średni por, 1 mały seler, 3 cebule, 1/2 szkl. oliwy, 2 łyż. koncentratu pomidorowego, łyżeczka papryki mielonej, 2 liście laurowe, 6 ziarek ziela ang. sok z cytryny, sól cukier do smaku.
Wykonanie: pora pokroić, warzywa zetrzeć na tarce, podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy, dusić ok 15 min, dodać koncentrat, sok z cytryny, włożyc w ten sos kawałki smażonej ryby, odstawić na 3 godziny by ryba przeszła sosem

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze