Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 18:54
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Ryba po grecku, przepis Marii Bondar z Zamościa

Przepis wysłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta
Ryba po grecku, przepis Marii Bondar z Zamościa

Składniki: 1 i 1/2 kg filetow ryb, 3 duże marchewki, 2 pietruszki, 1 średni por, 1 mały seler, 3 cebule, 1/2 szkl. oliwy, 2 łyż. koncentratu pomidorowego, łyżeczka papryki mielonej, 2 liście laurowe, 6 ziarek ziela ang. sok z cytryny, sól cukier do smaku.

Wykonanie: pora pokroić, warzywa zetrzeć na tarce, podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy, dusić ok 15 min, dodać koncentrat, sok z cytryny, włożyc w ten sos kawałki smażonej ryby, odstawić na 3 godziny by ryba przeszła sosem


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama