Składniki: 50 dag łuszczonej pszenicy, 20 dag płynnego miodu, szklanka maku, 20 dag posiekanych orzechów, 15 dag rodzynków, paski skórki pomarańczowej, 10 dag żurawiny, płatki migdałowe.
Pszenicę zalać na noc przegotowaną wodą. W tej samej wodzie ugotować. Odcedzić i ostudzić. Namoczyć i odsączyć rodzynki. Mak zalać wrzątkiem. Gdy napęcznieje, odcedzić i zmielić. Wymieszać z pszenicą i dodać pozostałe składniki. Na koniec ozdobić skórką pomarańczy, z której można np powycinać gwiazdki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze