Składniki: 60 dag filetów śledziowych, 400ml oliwy, 4 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki tymianku, 4 ziarenka jałowca, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki całych goździków, 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego.
Przygotowanie: Śledzie wymoczyć w wodzie, osuszyć, pokroić. Oliwę, posiekany czosnek, przyprawy i zioła zagotować, wystudzić. Śledzie włożyć do słoika, zalać oliwą z przyprawami. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki na 2 dni.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze