W konkursie wzięło udział 14 dwuosobowych szkolnych zespołów z województwa lubelskiego. ZSZiO w Biłgoraju reprezentowali uczniowie klasy drugiej technikum: Kamila Momot i Piotr Magdziarz.
Młodzi kucharze przygotowali w konkursie potrawę „stir-fry z kaszą gryczną”, która stanowi połączenie regionalnej kuchni z nowoczesną światową sztuką kulinarną. Ich danie wzbudziło duże zainteresowanie wśród jury i osób zgromadzonych na konkursie. Uczniowie zostali wyróżnieni dyplomami, nagrodami rzeczowymi i otrzymali zaproszenie do udziału w Mikserze Kulinarnym w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”, który odbędzie 15 grudnia w Warszawie.
Za przygotowanie uczniów do konkursu odpowiadała Barbara Sosnowska, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze