Składniki: 1 kg filetów z dorsza, 60 dag ziemniaków, łyżka musztardy, 1/3 szklanki mleka, 2 łyżki masła, 2 marchewki, cebula, pół kg kiszonej kapusty, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, cukier, 2 łyżki posiekanego koperku, olej
Wykonanie: Rybę podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć. Ziemniaki obrać, ugotować i ugnieść. Dodać mleko, musztardę, łyżkę masła i szczyptę gałki muszkatołowej i połączyć. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę odcisnąć i drobno pokroić. Połączyć z marchewkami, cebulą, cukrem, i koperkiem. Pozostałym masłem natłuścić naczynie żaroodporne. Na dnie położyć rybę, przykryć masą ziemniaczaną, na masie ziemniaczanej ułożyć kapustę. Piec ok. 25 min. w temp. 190st.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze