Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 20:12
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Sałatka ziemniaczana, przepis Katarzyny Kuliś z Lubnowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta

Składniki: 1/2 kg młodych ziemniaków, 4 ogórki świeże lub małosolne, 1 czerwona cebula, 1/2 pęczka koperku, 1 łyżka musztardy, 3 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, kilka rzodkiewek, sól, pieprz, 1 łyżka majonezu.

 

Przygotowanie: Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i pokrój w kostkę. Ogórki i rzodkiewki też pokrój w większe kawałki. Koperek i cebulę posiekaj, dodaj do pozostałych składników sałatki. Wymieszaj majonez z musztardą, dodając olej, na końcu sok z cytryny. Sos dopraw solą, pieprzem i zalej nim sałatkę. Delikatnie wymieszaj i delikatnie schłodź przed podaniem. Smacznego


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama