Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 11:59
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Roladki z wędzonego łososia na rukoli, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta.

Składniki: 200g wędzonego łososia w plastrach, 1 opakowanie ( 150g) twarożku naturalnego, 1 opakowanie (100g) rukoli, 8 rzodkiewek, sól, pieprz, 50g czerwonych porzeczek lub dowolnych winogron do dekoracji.

 

Wykonanie: Na desce rozłóż arkusz folii spożywczej i rozłóż na niej plastry łososia na zakładkę, jak łuski, formując prostokąt. Delikatnie posmaruj rybę twarożkiem, pozostawiając 2cm wolnego miejsca wzdłuż dłuższego, górnego boku. Dopraw solą i pieprzem. Następnie delikatnie od dolnego dłuższego boku, pomagając sobie folią, zwiń ciasno łososia w roladę. Zawiń ją w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godz. Rukolę, winogrona ( lub porzeczki) i rzodkiewki oczyść, umyj i osusz. Rzodkiewki pokrój w plastry. Sałatę i rzodkiewki rozłóż na talerze. Wyjmij roladę z lodówki, rozwiń z folii i pokrój w dwucentymetrowe ukośne plasterki. Poukładaj porcje na talerze, dodaj winogrona i podawaj.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama