Składniki: blat biszkoptowy. Krem niebieski: 50 dag kremówki, 3/4 szklanki jagód, cukier waniliowy, 3 niebieskie galaretki. Wierzch: 30 dag kremówki, galaretka niebieska, 2 łyżki cukru pudru, śmietanfix, 2 szklanki jagód.
Blat przekrój na pół. Jedną galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szklanki wody. wylej do płaskiego naczynia. Zastygniętą pokrój. Dwie galaretki rozpuść w 2 szklankach wody, schłodź. Kremówkę ubij z cukrem, wlej galaretkę. Wymieszaj z jagodami i pokrojoną galaretką. Wyłóż na blat, przykryj drugim blatem, schłodź. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw. Kremówkę ubij z cukrem i śmietanfixem. Posmaruj ciasto, posyp jagodami, zalej galaretką, schłodź przez noc.
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze