Składniki: 50 dag truskawek, 30 dag miąższu bardzo dojrzałego arbuza bez pestek, łyżka płynnego jasnego miodu, najlepiej akacjowego, listki melisy do dekoracji
Truskawki umyj, odszypułkuj, osusz. Zmiksuj je z miodem i miąższem arbuza. Spróbuj, jeśli trzeba, dołóż drugą łyżkę miodu. Przelej mus do pojemnika, włóż do zamrażalnika. Co jakiś czas wyjmuj i dokładnie mieszaj, żeby nie tworzyły się duże kryształy lodu ( Sorbet musi być zmrożony, ale nie może zamarznąć na kamień, dlatego czas mrożenia dostosuj do mocy zamrażalnika). Podziel gotowy sorbet na porcje, udekoruj listkami melisy i podawaj.
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze