Składniki: szklanka mąki pszennej, 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej, pół kostki margaryny, szklanka cukru, 2-3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, półtorej szklanki porzeczek ( mogą być mrożone)
Margarynę utrzyj z jajkami, dodając cukier, mąki i proszek do pieczenia. Połowę ciasta włóż do formy, wsyp połowę umytych porzeczek. Wlej resztę ciasta, posyp porzeczkami. Piecz ok 40 min. w temp. 180stC. Babkę posyp cukrem pudrem

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze