Składniki: po 1/3 op. 8-9 galaretek o różnych smakach, 330 ml kremówki, 2 łyżki twarożku lub mascarpone, 2 łyżeczki żelatyny, po garści truskawek, jasnych winogron, czarnych jagód
Galaretki rozpuścić oddzielnie każdą w 1/3 szklanki wody. Gdy stężeją, pokrój w grubą kostkę. 280 ml kremówki ubij, połącz z twarożkiem lub mascarpone. W reszcie śmietany namocz i rozpuść, podgrzewając żelatynę. Ostudź, połącz z masą i galaretkami. Wsyp pokrojone owoce. Ułóż w tortownicy, schłodź.
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze