Składniki: 25 dag twarożku lub mascarpone, 15 dag czarnych jagód, 30 dag truskawek, 37 dag gęstego jogurtu naturalnego, 2 galaretki truskawkowe, op. żelatyny, 2 łyżki cukru pudru, starta czekolada deserowa.
Galaretki rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody. Truskawki przekrój na pół, ułóż w formie na babkę, zalej tężejącą galaretką. Schłodź. Żelatynę przygotuj wg. instrukcji. Twarożek lub mascarpone zmiksuj z jogurtem i cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, połącz. Dodaj czarne jagody, wlej do formy. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Wyjmij z formy, wkładając na chwilę do ciepłej wody. Posyp czekoladą.
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze